Bouwplaats Het Heuvelpark aan De Helling in Dronten

Bouwplaats De Helling

Vanaf 2002 hebben wij acht jaar de ledenmagazines van FNV Bouw vormgegeven en opgemaakt. Dat zijn er een slordige 100 geweest. Elke maand was het weer een feestje om het FNV Bouwmagazine en later de sectorale ledenbladen te mogen maken. Het contact met de redacteuren,  fotografen en drukkerij was op ons lijf geschreven. Niet één keer is de aanlevering in het gedrang gekomen, de magazines lagen acht jaar lang op het juiste moment bij de leden op de mat. En daar zijn we trots op. Nog steeds!

Voor elk magazine werd een reportage gemaakt. Een bouwproject werd gefotografeerd en werklui werden geïnterviewd. Wij goten er een mooie vormgeving overheen en zo maakten we maand op maand mooie reportages van zes tot acht pagina’s gerelateerd aan de bouw. Van de Westerscheldetunnel tot een zelfgebouwd huis in Usquert en van het versterken van de dijken bij Schoonhoven tot een reportage over het toenmalige Talpa-programma ‘De Bouw’.

Des te leuker is het om nu eens een bouwplaats van heel dichtbij mee te maken. De bouw van het laatste appartementencomplex Het Heuvelpark aan De Helling in Dronten is een maand geleden gestart. We proberen elke dag een foto te maken vanuit ons kantoor. We plaatsen de foto’s op twitter. Ondertussen zijn de bouwvakkers trillingsvrij aan het heien. De palen worden zonder geluidsoverlast en zonder zogenaamde grondontspanning in de grond gedraaid c.q. geschroefd. En dat is erg prettig voor de buurt!