Schaduwmoord

Schaduwmoord

“Pap, je pleegt schaduwmoord!” roept Tomas naar zijn vader die links van hem fietst. Zijn kleine beentjes zetten extra kracht op zijn pedalen, zijn kontje komt omhoog van zijn zadel en hij spurt een paar meter vooruit. “En nu heb ik schaduwmoord gepleegd!” Schaterend van het lachen roept hij naar zijn vader: “Nu jij weer pap!” En zo wordt een nieuw woord geboren. Creativiteit op zijn best.

Om en om fietsen ze over elkaars schaduw heen en plegen ze elke keer schaduwmoord. Voor we het weten zijn we het Elandpad weer af, de brug over het spoor is ook genomen. Thuisgekomen hebben we natuurlijk het woord opgezocht. Het is zo’n grappig woord en we zijn benieuwd waar het voor gebruik wordt. Het woord komt niet voor in de Dikke van Dale of Het Groene Boekje!

En zo is iedereen goed in andere dingen. Tomas is goed met taal, hij is ad rem, watervlug met woorden. Zijn algemene kennis reikt ver voor zijn acht jaar. Zijn zus daarentegen knutselt zich een slag in de rondte. Gek van papier, potloden en stiften. Ze droomt ervan om ooit eigenaar te zijn van een succesvol Youtube-kanaal met allerlei DIY dingen, life hacks, mode en make-up.